Zuidasopening ARTZUID 2019: bekijk hier de foto’s

Date : 29/05/2019

Gisteren vond de Zuidasopening ARTZUID 2019 plaats. Onze members konden op deze middag het Zuidasgedeelte van de ARTZUID-route onder begeleiding van een gids bekijken.

Openingswoord op het terras van La Lotteria.

Het evenement startte op het terras van La Lotteria, het horecaetablissement in het gebouw van de Goede Doelen Loterijen. Olivier Otten, directeur Hello Zuidas, heette de gasten welkom en Cintha van Heeswijck, directeur ARTZUID, vertelde over deze editie van ARTZUID in het algemeen en over de kunstwerken op de Zuidas in het bijzonder.

Olivier Otten (Hello Zuidas) en Cintha van Heeswijck (ARTZUID).

Hierna werd de groep in vieren gesplitst, om met een gids langs de kunstwerken te wandelen en een toelichting te krijgen.

De deelnemers krijgen uitleg over het kunstwerk aan de Minervalaan.

Bij de tentoonstelling ‘Streets of the World’ stond de maker ervan, fotograaf Jeroen Swolfs, zelf de groepen te woord. Voor dit kunstproject aan de Arnold Schönberglaan reisde hij naar alle hoofdsteden van de wereld.

Fotograaf Jeroen Swolfs vertelt over ‘Streets of the World’.

De middag werd afgesloten met een borrel op het terras van Crowne Plaza aan het Gershwinplein, dat speciaal voor de gelegenheid in een strandthema gehuld was. Dit had alles te maken met het imposante kunstwerk dat op steenworpafstand van het terras staat: een strandbeest van de Nederlandse kunstenaar Theo Jansen, gemaakt van pvc-buizen en tiewraps.

Deelnemers krijgen uitleg over het strandbeest van Theo Jansen.

Meer informatie
De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met tachtig kunstwerken op een 2,5 km lange route door Amsterdam Zuid. Hello Zuidas is sinds haar oprichting in 2012 met trots partner van Stichting ARTZUID. Wilt u de volledige route lopen onder begeleiding van een gids? Klik hier voor meer informatie.

Leestip
De Volkskrant schreef een recensie over de kunstexpositie: ”ArtZuid 2019: een maf samenraapsel van traditioneel en bekend, tot vers uit het atelier van hedendaagse kunstenaars”.