Subsidiemogelijkheden om uw bedrijf toegankelijker te maken

Date : 07/10/2019

In Amsterdam willen we dat iedereen mee kan doen en zich welkom voelt, met of zonder beperking. Meer dan 1 op de 6 Amsterdammers is slechtziend, blind of doof, heeft een lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische of psychiatrische aandoening.

Het aantal mensen met een beperking groeit in de komende jaren verder door de vergrijzing. Mensen met een beperking willen meedoen aan de samenleving en behandeld worden zoals iedereen. Daar moeten we als gemeente, bedrijven, verenigingen en als bewoners samen voor zorgen.

Subsidie om uw bedrijf of vereniging toegankelijker te maken
Wilt u uw bedrijf, vereniging of organisatie toegankelijker maken op fysiek, digitaal of sociaal gebied? Vraag dan de subsidie toegankelijkheid aan. U kunt de subsidie aanvragen voor het vergroten van de volgende soorten toegankelijkheid:

– Fysieke toegankelijkheid – bijvoorbeeld een rolstoelhelling of een aangepast toilet;
– Digitale toegankelijkheid – bijvoorbeeld een website met spraakvoorziening;
– Sociale toegankelijkheid – bijvoorbeeld het trainen van medewerkers of vrijwilligers in de bejegening en omgang met mensen met een beperking.

Het betreft een eenmalige subsidie. De subsidie is 50% van de totale projectkosten tot een maximum van €25.000.

Voor aanvragen tot €5.000 komen alle kosten voor subsidie in aanmerking. Voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie kunt u terecht op de website van de gemeente Amsterdam.