Stichting CultuurWerkt! ontregelt Zuidas met theater op Blue Monday

Date : 21/01/2019

21 Januari staat te boek als de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday. Daarom verrast Stichting CultuurWerkt! op deze dag de Zuidas met prikkelend theater. Reizigers zien voor Station Amsterdam Zuid de performance Suits uitgevoerd door Theatergroep Close-Act tijdens de ochtendspits van 8.15 tot 9.15 uur. CultuurWerkt! brengt cultuur naar de werkvloer en verbindt zo het bedrijfsleven met de cultuursector. Juist op Blue Monday wil ze werkend Nederland laten ervaren dat cultuur verrast, prikkelt en mensen uit hun dagelijkse routine haalt.

Blue Monday

Dr. Cliff Arnall van de universiteit van Cardiff bedacht de oorspronkelijke formule voor Blue Monday in 2005. Een leuk idee met factoren als slaap, stress en het weer, maar niet echt wetenschappelijk bleek al snel. Maar een traditie was geboren. De maandag van de laatste volle week van januari staat voor de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Stichting CultuurWerkt!

De missie van CultuurWerkt is het bedrijfsleven en cultuur te verbinden door kunst naar de werkvloer te brengen. Uit onderzoek* blijkt dat kunst mensen vitaler, productiever en creatiever maakt. Meer cultuur op de werkvloer leidt tot betere werksfeer en samenwerking. Met een cultuurlidmaatschap krijgen werknemers korting op kaarten voor voorstellingen, een wekelijkse selectie uit het cultuuraanbod en kunst op maat met groepsarrangementen of pop-up voorstellingen of concerten op de werkvloer.

Close-Act Close-Act

Theatergroep is opgericht in 1991 en komt voort uit een samenwerking tussen ontwerpers, dansers, acteurs, choreografen en musici. De groep maakt interactief straattheater in, tussen en boven het publiek op straat. De stijl van de visuele creaties zijn herkenbaar en inmiddels een handelsmerk van de groep. Hesther Melief en Tonny Aerts zijn de artistiek directeuren