Recordopbrengst inzamelingsactie Green Business Club Zuidas

Date : 27/11/2018

600 kratten voor Voedselbank Amsterdam Zuid

Met de jaarlijkse inzamelingsactie voor de Voedselbank Amsterdam Zuid hebben Zuidas bedrijven samen maarliefst 600 kratten houdbaar voedsel en andere producten opgehaald. Dit is de hoogste opbrengst ooit! Dit prachtige resultaat is mede gehaald doordat CBRE, Vesteda en Accenture/ISS het opgehaalde resultaat van hun medewerkers hebben verdubbeld.

Inzamelingsactie

Green Business Club Zuidas (GBC Zuidas) organiseert elk jaar een grootschalige inzamelingsactie voor de Voedselbank Amsterdam Zuid. Bedrijven in Zuidas die participant zijn van GBC Zuidas halen een week lang houdbaar voedsel op bij hun medewerkers en doen dat in de kratten van de Voedselbank. Deze haalt ze de week daarna weer op. De opbrengst van dit jaar is zo groot, dat goederen ook naar andere uitgiftepunten van de Voedselbank Amsterdam gebracht zullen worden.

Heel Zuidas zamelt in

De inzamelingsactie vond dit jaar plaats van 9 tot en met 16 november. Twintig grote en minder grote bedrijven in Zuidas deden mee. Met deze grote opbrengst was het nog een heel karwei om alle producten te sorteren en te verdelen. Gelukkig hielpen medewerkers van CBRE en Funding Circle een paar middagen mee bij de Voedselbank. Ook het komende jaar gaat GBC Zuidas zich weer inzetten voor de Voedselbank Amsterdam Zuid, die op dit moment bezig is met een plan voor een nieuw concept: uitgifte via een supermarktsysteem. GBC Zuidas en haar participanten ondersteunen dit plan en gaan de Voedselbank helpen om dit te realiseren.

De inzamelingsactie werd mede mogelijk gemaakt door :

Hello Zuidas, Hompe Taselaar, G&S Vastgoed, CBRE, Vesteda, Ingenieursbureau gemeente Amsterdam Kennedylaan, Ingenieursbureau gemeente Amsterdam Weesperstraat, Loyens&Loeff, WTC Amsterdam, Gemeente Amsterdam Zuidas, Funding Circle, Werkgeversservicepunt Groot Amsterdam, RAI Amsterdam, Accenture, Blanco Services, Meelunie, TCS/Schipholtaxi, Sixt, Van Doorne, Het Bosch, Circl, Buurderij, Phisage, Palante, Van Doorne.