Cinema at the Zuidas op Gershwinplein

De Zuidas krijgt een unieke culturele injectie met de gratis toegankelijke openluchtbioscoop Cinema at the Zuidas op zaterdag  7 september. Dit initiatief, dat is opgezet door buurtbewoner Tony Wijntuin in samenwerking met Hello Zuidas, Bijlmerbios en gemeente Amsterdam, belooft aanwezigen een onvergetelijke filmavond onder de sterren van het George Gershwinplein.

Het plein wordt omgetoverd tot een sfeervolle openluchtbioscoop, met als doel buurtbewoners van Zuidas, Buitenveldert en Amsterdam Zuid dichter bij elkaar te brengen. Verwacht een groot bioscoopscherm, gezellige strandstoelen, sfeerverlichting met lampions en een uitnodigende "bring your own food & drinks" sfeer. Daarnaast biedt de lokale horeca een smakelijke aanvulling, zonder consumptieverplichting.

Vanaf 19.30 uur warmt DJ Nicky Love het publiek op met gezellige tunes. Rond 20.30 uur begint een speciaal geselecteerde Franstalige verrassingsfilm (met Engelse ondertiteling) die kosteloos wordt aangeboden door Cinema The Pulse (opening februari 2025) en Cinéart Filmdistributie. Deze film is onlangs gepresenteerd in de première-sectie van het Festival van Cannes en ontving goede reviews.

Ook helpen sponsoren zoals World Trade Center Amsterdam, Vebego, Ramón Mossel Makelaardij, Limon, Icon + LMTD, Zuidas Today, WYNE. Strategy & Innovation en Crowne Plaza Amsterdam Zuid mee om het evenement tot een groot succes te maken.
Dit initiatief biedt niet alleen een avond vermaak, maar versterkt ook de onderlinge verbinding en levendigheid op de Zuidas. Mis het niet en ervaar samen met je buurtgenoten de eerste editie van Cinema at the Zuidas. Dit is een openbaar event en iedereen is welkom. Neem je collega's, buren en vrienden mee.

Datum openluchtbioscoop: zaterdag 7 september
Tijd: vanaf 19.30 uur, de film start rond 20.30 uur
Locatie: George Gershwinplein
Gratis entree