Beroemd op de Zuidas: dj Nicky Love

Iedereen kent Nick Zwart als het gezicht van restaurant Limon Amsterdam op de Zuidas. Al 8 jaar lang is hij daar de goedlachse horeca-manager die voor iedereen een gezellig babbeltje heeft. Maar ondertussen timmert hij ook aardig aan de weg als dj, onder de naam Nicky Love.

Nick is geen onbekende op Zuidas: al 10 jaar is hij in het gebied werkzaam in de horeca. “Ik werkte eerst bij Dicky’s achter de bar. Daarna heb ik de ‘transfer’ gemaakt naar Limon’, lacht Nick. “Ik werk hier nu al 8 jaar met veel plezier in een gezellig team.”

Oefenen

Door zijn werk, rolde hij het dj-vak in. “Vanuit Limon organiseren we regelmatig feestjes en evenementen met verschillende dj’s en artiesten. Op donderdag hadden we altijd een vaste dj. Toen dacht ik: ‘leuk om het zelf ook eens te doen’. Ik had totaal geen ervaring of skills, maar heb alles zelf geleerd, met hulp van verschillende dj’s. Thuis ging ik verder oefenen met een dj-set.’

Vrolijke muziek

Ondertussen heeft Nicky Love al op menig feestje gedraaid. Zijn stijl omschrijft als soulvolle house, nu-disco en groove. “Ik draai graag vrolijke, gezellige muziek, die herkenbaar is voor publiek en waar mensen van gaan dansen. House-classics in een nieuw jasje vind ik ook leuk. Ik begin met borrelmuziek, die ik opbouw naar meer uptempo naarmate de avond verloopt. Ook hoe ik goed in de gaten hoe mensen op de muziek reageren en pas zo nodig de nummers aan.”

Blije momenten

Als dj is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de laatste trends op muziekgebied. “Ik blijf up to date met muziek door veel te luisteren naar live sets van andere dj’s en naar nieuwe muziek die uitkomt. Momenteel luister ik veel naar Mr Belt & Wezol, een Nederlands dj-duo. Ze maken vrolijke, uptempo muziek. Daar hou ik van. Ik ben ook altijd op zoek naar blije momenten in de muziek.”

Zuidas verandert

Nick heeft de Zuidas in 10 jaar zien veranderen. “Vooral na corona is er veel veranderd. Meer mensen werken van huis en je moet nu echt je best doen om je te onderscheiden van de rest en mensen naar je zaak te trekken. Gelukkig gaat het goed bij Limon. We werken met dagelijkse verse producten, serveren lekkere gerechten en mooie wijnen en hebben vriendelijke personeel. De prijs/kwaliteit verhouding is goed.”

Zuidas Borrel

In september is dj Nicky Love twee dagen achter te zien en te horen op de Zuidas. Op vrijdag 6 september draait hij samen met dj’s als dj Jean, Brian S, Roog, Funkerman, dj Shuffle en anderen op de Zuidas Borrel, een grote ‘back to work’ borrel na de zomervakantie op het George Gershwinplein.

Cinema at the Zuidas

Een dag later, op zaterdag 7 september staat hij in het voorprogramma van Cinema at the Zuidas, een openluchtfilmvoorstelling onder de sterren op hetzelfde Gershwinplein. Beide evenementen zijn gratis en vrij toegankelijk.

Tekst: Gordana Todorovic