Flexibel en duurzaam reizen van A tot Zuidas

Date : 28/01/2019

Alle duurzame mobiliteitsoplossingen bij elkaar in één platform, voor werkgevers én werknemers. In Zuidas vind je voortaan in een handomdraai een alternatieve reismethode op het nieuwe mobiliteitsplatform vanAtotZuidas.nl.

Van A tot Zuidas biedt een praktisch overzicht voor iedereen die efficiënter en duurzamer van en naar Zuidas wil reizen én aan werknemers die dit binnen hun bedrijf willen stimuleren. Dit nieuwe platform is de werkgever en reiziger van dienst met een helder overzicht van nieuwe, innovatieve mobiliteitsmogelijkheden en -projecten, zodat zij snel en gemakkelijk van en naar Zuidas kunnen reizen, of hun medewerkers daarover kunnen adviseren.

Hoe werkt van A tot Zuidas?

Voor reizigers
Ben je een reiziger die in Zuidas werkt, woont of op bezoek komt? Op de homepage kies je ‘Ik ben een reiziger’. Vervolgens bepaal je waar je naar op zoek bent, een product, of een pilot of project waar je aan mee kunt doen.

Voorbeeld: Ik werk in Zuidas en moet naar een zakelijk afspraak net buiten de stad. Onder ‘Mobiliteitsoplossingen’ vind ik verschillende mogelijkheden, zoals een elektrische scooter, deel-e-bike of een deelauto. Onder mobiliteitsprogramma’s zie ik dat er binnenkort een pilot begint met gratis e-bikes, daar schrijf ik me meteen even voor in.

Voor werkgevers
Ben je een werkgever in Zuidas die met zijn of haar tijd meegaat en in plaats van met mooie leaseauto’s werknemers wil belonen met flexibele en duurzame manieren van reizen? Op de homepage kies je ‘Ik ben een werkgever’.

Voorbeeld: Ik wil mijn werknemers uit de file krijgen. Onder werkgevers vind ik bij ‘Serviceproviders’ verschillende vormen van Mobility as a Service, waarmee mijn werknemers met één pasje gebruik kunnen maken van verschillende vervoersmogelijkheden. Zijn de werknemers nog niet overtuigd? Dan verwijs ik ze door naar de Mobility Experience onder ‘Mobiliteitsprogramma’s’ een pilot waarmee ze het flexibel reizen een maand lang gratis kunnen uitproberen.

Slimmer en Duurzaam
Het platform van A tot Zuidas is een initiatief van Green Business Club Zuidas en ORAM, en wordt ondersteund door de Taskforce Bereikbaarheid, Hello Zuidas, gemeente Amsterdam Zuidas en Bycs. Deze partijen werken samen onder de noemer ‘Slimmer en Duurzaam’, een programma dat wordt gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en dat zich inzet voor duurzame mobiliteit en betere bereikbaarheid in Zuidas.

www.vanAtotZuidas.nl