WeMakeThe.City: Horecalogistiek in Zuidas

Graag nodigen we u uit voor het Green Logistics event van WeMakeThe.City op 20 juni in de RAI. Hello Zuidas is een van de partners bij dit event. We organiseren een interessante break-out sessie ‘Horecalogistiek in Zuidas’ van 13.30 tot 16.15 uur. De vraag die hierbij centraal staat is: hoe kunnen we de logistiek rondom horeca en bedrijfscatering in de toekomst slimmer en duurzaam maken. Hiervoor is een casestudy op de Zuidas uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam, in samenwerking met Hello Zuidas.

Vers- en voedseldistributie
De break-out sessie zal starten met een presentatie van het onderzoek naar ‘last mile’ vers- en voedseldistributie in Amsterdam, waarna we specifiek kijken naar kenmerken van het Zuidasgebied en de resultaten van het horecaonderzoek uitgevoerd door de HvA.

Uitdagingen voor de stad
In het tweede deel zal worden ingegaan op de uitdagingen van horecadistributie in Amsterdam Centrum, de Pijp en de ‘Oranje Loper’. Het herstel van kades en bruggen in Amsterdam heeft een grote impact op de bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers. Gelijktijdig zien we steeds meer vervoersbewegingen vanwege bevoorrading van horeca, winkels en bedrijven.

Sprekers: Kees-Willem Rademakers (HvA), Jessica Bekker (Hello Zuidas), Imad Hauhau (HvA), Layla de Wit (HvA) en Cathelijne Hermans (Gemeente Amsterdam).

Wanneer : donderdag 20 juni
Tijd : 13.30-16.15 (inclusief koffie- en theepauze)
Locatie : Amsterdam RAI Hal 4 (Europaplein 24, 1078 GZ Amsterdam

Let op: dit evenement is alleen (gratis) toegankelijk voor Hello Zuidas members. Meld u snel aan, want er is beperkt plek beschikbaar. Klik hier om u aan te melden.