De Boscross @ het Amsterdamse Bos

De Boscross 16 december 2018

@ het Amsterdamse Bos! Dit jaar ook een Night Trail!

Op 16 december 2018 is het weer zover: de Boscross! Na twee succesvolle NK’s gaat de Boscross dit jaar door als onderdeel van het Nationaal Crosscircuit. In december kunt u weer genieten van mooiste en zwaarste cross van de Randstad.

Meer informatie op www.boscross.nl. Inschrijven kan via deze link.

Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

* Individuele cross | wedstrijdlopers | pupillen & junioren | recreanten | masters

* Business Boscross | bedrijvenloop in teams

* Phanos Bosloop | 10 km | verharde paden

* Boscross G-Atleten

* Nieuw: Night Trail | 18 km op 15 december 2018 (vooravond van de cross!)

Trotseer jezelf – 6km prestatieloop voor recreanten

Of je nu een ervaren of beginnende hardloper bent, de Boscross is dé manier om het Amsterdamse Bos te ervaren. Het parcours van 6km prestatieloop voor recreanten bestaat uit 3 ronden van 2km en voert over bospaden, ruiterpaden, modder en gras. Per ronde wordt bovendien twee keer de heuvel beklommen; het hoogste punt van Amsterdam, berucht onder hardlopers en de locatie bij uitstek voor pittige conditie- en krachttrainingen.

Night Trail

Aan de vooravond van de cross organiseert de Boscross dit jaar ook een night trail! Het wordt een ware uitdaging voor hardlopers die een extra element aan hun trailrun toe willen voegen. De smalle onverharde paadjes vormen in het onverlichte Amsterdamse Bos een spectaculair parcours! Let op: slechts 150 plekken beschikbaar!

Finish Arena De finish is zoals elk jaar in de Arena van het Amsterdamse Bos. Een prachtige finishlocatie. dit jaar vindt de Boscross plaats in het weekend voor de kerstvakantie. Koud en vroeg donker, maar ook de perfecte gelegenheid om je na jouw finish te warmen aan een kop warme chocolademelk om zo vast in de kerstsferen te komen!

Goede doel: Marlou van Rhijn Foundation

De Boscross steunt dit jaar de Marlou van Rhijn Foundation. Het maakt niet uit of je als kind grote ambities hebt of graag mee wil kunnen doen aan de gymles. Sport moet voor ieder kind leuk en toegankelijk zijn. Daar staat de Marlou van Rhijn Foundation voor! De Marlou van Rhijn Foundation organiseert projecten voor kinderen met bijvoorbeeld een amputatie, waarvoor sport niet zo leuk en vanzelfsprekend is als dat zou moeten zijn.

Acties Houd onze sociale media Facebook en Instagram en website www.boscross.nl in de gaten voor leuke acties en belangrijke updates voor deelname aan de Boscross!