Amstel Strijkers Ensemble geeft concert in de Thomaskerk

Het Amstel Strijkers Ensemble geeft op donderdag 13 december 2018 een concert in de Thomaskerk in Amsterdam. Onder de bevlogen leiding van dirigent Ivo Meinen speelt het orkest een spannend programma met klassieke en moderne werken. De getalenteerde jonge cellist Alexander Warenberg soleert in de Rococo Variaties van Tsjaikovski Daarnaast klinken de Suite voor Strijkers van Janácek (1926), de Ciaccona van Penderecki (2005) en het Vorspiel zu Oper Das Opfer (1932) van Von Reznicek.

Het concert begint om 20.15 uur in de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam. Toegangskaarten ad € 17 (cjp en stadspas € 15) zijn verkrijgbaar via www.amstelstrijkers.nl en aan de kassa.

Het Amstel Strijkers Ensemble werd in 1986 opgericht en telt zo’n dertig enthousiaste, ervaren musici. Het orkest werkt met verschillende dirigenten, onder wie Jacob Slagter, Marien van Staalen en Kees Olthuis. Tweemaal per jaar brengt het Amstel Strijkers Ensemble een nieuw programma dat behalve in Amsterdam ook elders in het land wordt uitgevoerd.