Een weekend vol ontmoeting: de eerste edities van De Zuidas Borrel en MidSummertime

Date : 02/09/2019

Het was afgelopen weekend een drukte van jewelste rondom het Gershwinplein. Op vrijdag organiseerde restaurant Limon de eerste editie van De Zuidas Borrel. De dag erna organiseerden bewoners enkele straten verderop de eerste buurtborrel. Stadswijk Zuidas kwam tot leven.

Fotografie door De Vaste Clique.

Met nazomerse temperaturen en een zonnetje maakte de Zuidas vrijdag dankbaar gebruik van de gelegenheid om het weekend in te luiden. Hello Zuidas was aanwezig en deelde consumptiemunten uit aan de vroege (geluks)vogels.

Fotografie door De Vaste Clique.

De Zuidas Borrel is een plek waar de stad elkaar kan ontmoeten. Zakenlui, buurtbewoners, levensgenieters, ras Amsterdammers en nieuwkomers. Nadat de laatste zonnestralen waren benut barstte het feest los op het plein.

Fotografie door De Vaste Clique.

MidSummertime

De zaterdag erna vond niet veel verderop het eerste buurtfeest plaats voor de bewoners van Summertime en Ella. De bewoners van de twee woontorens vonden het tijd voor meer sociale cohesie in de buurt, waarop ze het initiatief namen om zelf de ontmoetingsplek te creëren. Door middel van een online poll werden bewoners in de buurt opgeroepen mee te beslissen over het programma van het buurtfeest.

Bewoners troffen elkaar op het grasveldje tussen de gebouwen in.

Er was ruimte voor zowel een stukje voorlichting over gebruik van AED’s als vertier voor de kinderen in de vorm van schmink- en schilderactiviteiten. Daarna was er gelegenheid voor de buurtbewoners om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een barbecue en een drankje. Na een speech van initiatiefnemer Alexander Oude Elferink sloot men feestelijk af met een silent disco.

Ruth van Zuidas Today interviewde de kinderen.