Een maand gratis Noord/Zuidlijn voor werknemers Zuidas

Date : 27/08/2018

Werknemers op de Zuidas kunnen na de vakantie een maand lang gratis reizen met de Noord/Zuidlijn. Bedrijven willen weten of mensen sneller op het werk zijn.

De proef is een initiatief van GVB, Zuidasdok en HelloZuidas, een samenwerkingsverband van grote bedrijven in het zakendistrict die het gratis abonnement financieren.

Er kunnen 150 werknemers een maand gratis reizen tussen september en december. Deelnemers moeten ten noorden van Amsterdam wonen en nu nog met de auto naar de Zuidas rijden.

Minder files
Zij kunnen die tijdens de proef gratis parkeren op de P+R bij station Noord, de begin- en eindhalte van de Noord/Zuidlijn. Dan stappen ze op de metro en, als het goed is, arriveren ze ruim een kwartier later op het station bij de Zuidas.

De bedrijven proberen met dit gratis maandabonnement uit te zoeken of werknemers op deze manier inderdaad sneller op hun werk zijn dan met de auto, of dat hun reis comfortabeler is.

Hoe meer bankiers, advocaten en accountants met de metro naar de Zuidas reizen, hoe minder files in de omgeving. Ook zou de parkeerdruk af kunnen nemen; bedrijven kampen nu al met een tekort aan plekken.

Bovendien beginnen volgend jaar de werkzaamheden aan de Zuidasdok, de overkapping van de A10. Dat zal de bereikbaarheid voor autoverkeer verslechteren.

Geef u HIER op. U ontvangt een Zuidaspas. Neem vanaf de A10 afrit S116 en parkeer uw auto op P+R Noord. Reis vanaf het beginpunt van de Noord/Zuidlijn, direct ernaast gelegen, in nog geen kwartier naar Zuidas.

Bron: Parool