Derde weekend zonder A10 Zuid en trein

Date : 24/05/2019

Net als in de vorige twee weekenden is er ook van vrijdagavond 24 mei tot maandagochtend 27 mei 2019 geen autoverkeer mogelijk over de A10 Zuid. Op zaterdag en zondag is er ook geen treinverkeer via Amsterdam Zuid en RAI.

In totaal zijn de A10 Zuid en station Amsterdam Zuid vijf weekenden achtereen dicht. Ook het komend weekend, het derde, wordt verder gewerkt aan de voorbereidingen voor zaterdag 8 juni: de dag waarop een reusachtig dakdeel van de Brittenpassage (de extra onderdoorgang onder station Amsterdam Zuid) op zijn plek geschoven wordt.

Waar wordt aan gewerkt?
Het weekend verloopt grotendeels hetzelfde als voorgaande weekenden. Vanaf vrijdagavond 24 mei om 22:00 uur zijn de A4 en de A10 afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Het gaat dus om de buitenring van de A10: van west naar oost. U kunt wel gewoon gebruikmaken van de binnenring richting Schiphol. Vervolgens worden na de laatste trein de sporen verwijderd en de tijdelijke perrons uitgehesen. Op de A10 Zuid wordt zo’n 120 ton asfalt weggehaald. Dit werk is allemaal nodig om verder te gaan met het draaien van funderingspalen. Op deze funderingspalen komen in het weekend van 8-9 juni vier schuifbanen te liggen, waarover het dakdeel van de Brittenpassage naar zijn plek geschoven wordt. Wilt u dit spektakel live meemaken? Meldt u zich daar dan voor aan.

Minervapassage en Vivaldi-tunnel
Ook wordt er gewerkt aan de Minervapassage, de hoofdingang van station, die loopt van het Mahlerplein naar het Zuidplein. En aan de Vivaldi-tunnel, de fietsers-, voetgangers- en ecotunnel van de Antonio Vivaldistraat naar het Beatrixpark.

Terugbouwen
Zondag staat vooral in het teken van het terugbouwen van de weg en het spoor. Bij de Minervapassage moeten bovenop het nieuwe tunneltje de A10 weer helemaal hersteld worden. Maandagochtend moeten weg en spoor uiterlijk om 05:00 uur weer beschikbaar zijn voor reizigers.

Meer informatie: Zuidas.nl.